medpressures

A gépi hullám masszázs célja a nyirok áramlás elősegítése, ezáltal az immunrendszer működésének serkentése, a káros anyagok eltávolítása a szövetekből. A hullámmasszázs vagy nyomásterápiaként ismert eljárás eltávolítja a szövetek között felhalmozódott felesleges nyirokfolyadékot és salakanyagokat a nyirokrendszeren keresztül. A hullámmasszázs kezelés hatékony eljárás a súlyfelesleg és az azt okozó zsírsejtek, méreganyagok ellen, közben pótolhatatlan támogatás nyújtva az elgyengült szöveteknek, a súlyfeleslegtől és mérgektől túlterhelt szervezetnek. Számos jótékony hatása mellett, a kezelés során lehetőség van Cellulitis eltüntetésére, mérséklésére is!

Milyen jótékony hatásai vannak a hullámmasszázs kezelésnek? Fogyás, karcsúsodás A szervezet természetes módon történő méregtelenítésének elősegítése Idegrendszeri, vérkeringési, emésztési panaszok javulása A nyirok rendszer keringésének fokozása Cellulitis eltüntetése, mérséklése

Hogyan történik a presszóterápiás kezelés? A kezelés ágyon fekvő pozícióban történik. A Kezelés 30 percet vesz igénybe. A nyirokmasszázs során légkamrával ellátott applikátorokat húzunk a teljes lábra, a has-derék területére, esetleg a karokra. A kezeléskor a hullámmasszázs gép levegőt fúj ezekbe a lékamrákba, ritmikus nyomást kifejtve a szövetekre, ezáltal nyomáshullámok keletkeznek, melyek a talptól kiindulva a bokán, majd az alsó lábszáron át a lágyéki nyirokcsomókba pumpálják a nyirokfolyadékot. Ezek a masszázsnyomások váltakozó intenzitással, meghatározott időközönként követik egymást, így biztosítva a nyirokáramlás felgyorsulását, és elvezetését. A nyomásterápia relaxáló, pihentető érzetet nyújt, olyan, mintha egy masszőr masszírozna egész idő alatt. A masszázs erősségét mindig a vendég igényeinek és egészségi állapotának megfelelően állítjuk be. A kezelést követően, mivel javul a nyirokkeringés, a lábainkat könnyedebbnek érezzük, szinte súlytalanná válnak. A kezelés javítja az általános közérzetet, aktiválja az immunrendszert, feszültségoldó, gyulladáscsökkentő hatású.

A mai modern kor mozgáshiányos életmódja párosulva a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozással és egyéb, szervezetet terhelő tényezőkkel, a vénás és nyirokkeringési rendszerek működésének gyengüléséhez vezethet. Esztétikai oldalról ez a szervezet méreganyagokkal való telítődéséhez, a jól ismert cellulit problémák súlyosodásához, pangó folyadékok megjelenéséhez, gyengülő immunrendszerhez vezet, melyek előzetes figyelmeztető jelei egy súlyosbodó és kezelésre szoruló állapotnak

A nyomásterápia a kontrollált nyomású pneumatikus masszázzsal segít leküzdeni a rendellenességeket, ödéma és perifériás keringési rendellenességek esetén eredményes. A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a páciens végtagjaira, illetve testére speciálisan kialakított, légkamrákból álló kezelő egységeket helyezünk fel. Az ún. köpeny szabályozottan vezérelt, egymás után felfúvódó légkamrái folyamatosan váltakozó hullámmasszázs effektust idéznek elő. Ez erőteljes élénkítő hatást gyakorol a nyirok- és érkeringésre.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék a duzzanatokat és fokozzák keringést. A kezelés a sűrített levegő általi masszázson alapul.

A nyomásterápia olyan mechanikus nyirokmasszázs terápiás módszer, melyet széles körben alkalmaznak fizikoterápiában, kozmetológiában, onkológián és angiológián, amikor a cél drenázs, a vénás és nyirok ödéma csökkentése. Aktiválja a vérkeringést (mind a vénásat, mind a nyirokkeringést), stimulálja a szöveti nedvek felszívódását, és elvezetését a szervezet szűrőinek irányába, segíti a mérgek távozását. Hasznos a visszerek megelőzésében az előzetes tünetek megjelenésekor. Támogatást nyújt operációt követő ödéma, cellulit és túlsúly kezelésekor, plasztikai célú zsírleszívás után. Javítja a gyenge perifériás keringést. A nyomásterápia tökéletes kiegészítője minden alakformáló kezelésnek, főképp az ultrahangos kavitáció és hideglézeres lipolízist követően a zsír kiürítésében játszhat nagy szerepet. Növeli a kezelések eredményességét és jó hatással van az egész szervezetre.

Vannak olyan egészségügyi problémák, betegségek, amelyek esetén a kezelés nem javasolt, ilyen például: Terhesség alatt, Pacemaker, Szívritmus zavar (vérnyomás növelő hatása miatt), Akut mélyvénás trombózis Fekély, seb, friss műtéti heg, Térd implantátum, Törés, Lázas állapot, Gyulladt visszér, Cukorbetegeknél az inzulin beadását követő 3 órán belül (befolyásolja a felszívódást).